שנת 2020 הייתה קשה ומאתגרת עבור כל אחד מאיתנו, אין ספק שמחלת הקורונה שתפסה את העולם בהפתעה והשפיעה על כל תחום בחיינו כולל שוק ההון. תנודתיות חדה וימי מסחר שליליים בבורסה הבריחו משקיעים רבים הרחק מהשווקים, לעומת זאת, נראה שמשקיעים נבונים שנעזרו בנו ונשארו, הצליחו להניב מעל 30% תשואה מצטברת. אז מה איך ולמה?
קודם כל תשואה – כמה יכולתם להרוויח השנה
30.67% תשואה. קל ופשוט.
עכשיו קצת יותר באריכות, קרן ההשתלמות של בית ההשקעות מור בסביבה מנייתית הציגה השנה תשואה יוצאת דופן, כפולה מהמקום השני (אנליסט 14.72%).
רבות נכתב במהלך השנה כביקורת על ניהול ההשקעות של מור, למרות כל הנבואות שהתשואה יוצאת הדופן הזאת תפסיק, מור סיימו את השנה המאוד מאתגרת הזאת עם ביצועים מעוררי השראה ולכן בחרנו לסקור קצת את הפעילות שלה השנה במקום לנסות לנבא את העתיד או לבקר את אופי הפעילות שלהם.
אם עדיין לא הכרתם את בית ההשקעות מור, זה בסדר
בית ההשקעות מור More מוכר בענף בעיקר כגוף מקצועי אשר מתמחה בניהול תיקי השקעות, בנוסף הבעלים אף זכה בתואר מנהל הקופות הטוב ביותר לשנת 2004.
בשנה שעברה רכשו בעלי המניות של מור את חברת אינטרגמל, חברה אשר הציעה פתרונות לניהול מוצרים פנסיונים כגון קופות גמל, קרנות השתלמות וכדומה.
השילוב המתבקש של כוח ניהול ההשקעות המוצלח של מור עם תשתית ניהול ותפעול מוצרים פנסיונים של אינטרגמל לא איחר להניב פירות ולמתג את מור כגוף חזק ומוביל בתשואות.
יחד עם זאת, מרבית מסלולי ניהול השקעות שהציעו אינטרגמל היו פסיבים, כלומר החבר'ה של מור היו צריכים להשיק מסלולי ניהול אקטיבי שהתחילו מאפס למעשה.
אז איך באמת הצליחו מנהלי ההשקעות של מור תוך שנה וחצי להגיע מ-0 ל-632 מיליון ש"ח מנוהלים בקופה המובילה את טבלת התשואות בפער חסר תקדים?
בחרנו להסתכל קצת ולנתח את הנתונים שקפצו לנו לעין, זה אמנם לא מחליף ייעוץ פנסיוני אישי אבל נועד לשפוך קצת אור מעבר לנתון התשואה, 30.72%.
קצב גדילה מהיר – גמישות ומקצועיות
הנתון הראשון והחשוב ביותר בענינו הוא קצב הגדילה של קרן ההשתלמות של מור, התחרות בין קרנות ההשתלמות השונות אדירה, ישנם מאות מסלולי השקעה אשר מנוהלים בעשרות בתי השקעות וחברות ביטוח, לא כולם מצליחים לגייס מאות מיליונים שקלים לניהול ובוודאי שלא בשנה מאתגרת.
לכן, גיוס מוצלח של 600 מיליון ש"ח בשנת קורונה מ-32 מ' ל-632 מ' במקביל לתשואות מנצחות בהכרח שווה הערכה ענקית שלנו.
לשם השוואה, קרן ההשתלמות במקום השני מנהלת 661 מיליון ש"ח והוקמה ב-2003.
בחרנו להוסיף לגרף את קצב גיוס הנכסים של קרן ההשתלמות באותו מסלול אשר סיימה במקום השני בתשואות השנה, אין ספק שהנתונים מרשימים!
שני הגופים סיימו את השנה עם נכסים מעל 600 מיליון ש"ח, בזמן שמור גייסה באופן יציב וחיובי, המקום השני התמודד עם עזיבה ויציאה של כספים, צעד המצביע על חוסר שביעות רצון ומשבר אמון של המשקיעים.
למה זה כל כך חשוב?
נתחיל מהסיבה השטחית, משקיעים רבים עסוקים בחיי היומיום שלהם ולא מעוניינים לעקוב אחר שוק ההון כל יום, במקרים כאלו, חכמת ההמונים הייתה נכונה והצביעה על גוף שסיים במקום הראשון.
הסיבה המקצועית יותר, תנועה מרובה של כספים במוצר פנסיוני, בין אם בקרן השתלמות או קופת גמל, משפיע מאוד על אופן ניהול ההשקעות, ועדת ההשקעות צריכה לנהל מזומנים, להנזיל נכסים וכו'.
אם נוסיף לגרף את המקומות האחרונים בטבלה, נוכל להמחיש באופן ויזואלי איך יציאה של כספים משפיעה על תשואה באופן שלילי.
התמודדות עם חודש פברואר "ההתפרצות"
חודש פברואר בשנה שעברה הווה נקודת מפנה משמעותית בשוק ההון, מחלת הקורונה פרצה ובכל אתר או ערוץ טלוויזיה שמענו על האסון שעתיד להגיע.
משקיעים רבים משכו את כספם מכל אפיק השקעה אפשרי והעדיפו לשמור את נכסיהם קרוב ללב, לכן בתי ההשקעות השונים ניהלו את המערכה במספר חזיתות שונים, על אחת כמה וכמה, גוף עם קופה חדשה מהניילון שבחרה לפרוץ בענף, לרוע מזלה פגשה את הקורונה.
חמשת המקומות הראשונים בטבלת התשואות של קרנות ההשתלמות השנה הפסידו בממוצע 7% בחודש פברואר מלבד קרן ההשתלמות של מור אשר הפסידה 2% בלבד.
יכולת ההתמודדות של מור עם תחילת השנה המאתגרת מרשימה לכל הדעות, המשקיעים המתוחכמים, אלו שעוקבים באדיקות, זיהו את איכות ניהול ההשקעות של מור ובצעו מעבר של כספם לניהול מור.
איך התשואות נראות באופן חודשי?
בשלב זה מרביתכם כבר נמצאים בטלפון איתנו ומבקשים עזרה מקצועית כיצד להעביר את כספכם לניהול של מור, זהו בהחלט צעד חשוב אך רגע לפני, בואו נצלול עם זכוכית מגדלת וננתח את התשואה החודשית של הקופה על מנת לוודא שאין תנודתיות חדה מדי.
הנתונים בגרף נלקחו מאתגר גמלנט הממשלתי ונאמנים למקור, לפי הגרף אפשר ללמוד על אופי התמודדות של מנהלי ההשקעות במור עם ההתפתחויות השונות שקרו השנה כגון: קורונה, בחירות בארה"ב, בחירות בארץ וכו'
כל אירוע כזה הינו משמעותי בקנה מידה של שוק ההון ובמיוחד לקרן השתלמות אשר מנוהלת בסביבה מנייתית שכל בחירה שגויה של נכס יכול למשוך את התשואה באופן חד למטה.
על פניו ניתן לראות שניהול השקעות במור יציב ואינו מציג תנודתיות יתרה, עלינו לשאוף שכל גוף אשר מנהל את כספינו יצליח למקסם את התשואה החיובית ובו בזמן למזער ולגדר את החודשים השליליים.
מה עם הביקורת שהייתה על מור, מה היה הסיפור שם?
כנראה שאם נמשיך להחמיא למור, עוד יחשבו שזוהי כתבה ממומנת או בחסות של בית ההשקעות. לכן ננסה להתייחס לביקורת שהייתה בתחילת השנה על אופן ניהול ההשקעות שלהם.
ראשית נבהיר, אין מחלוקת לגבי טיב ניהול ההשקעות במור או לגבי הוגנות או אמינות בית ההשקעות, אנחנו יודעים שיש אתרים שקצת הרחיקו לכת עם האשמות. ננסה להסביר במילים שלנו מה בדיוק היו הטענות והאם הן רלוונטיות אליכם.
כל בית השקעות או חברת ביטוח, גדולה או קטנה, מעוניין לייצר תשואה עודפת חיובית עבור הלקוחות שלו. לשם כך, מתכנסת ועדת ההשקעות ומחליטה כיצד לפזר את כספי העמיתים בין אפיקי ההשקעה השונים המותרים לפי חוקי הרגולציה כגון מניות, אג"ח וכדומה.
כחלק מהמוצרים המותרים להשקעה על ידי בתי השקעות נמצאים גם מניות של חברות חדשות אשר מונפקות בבורסה, בדיוק כמו שראיתם בסרטים, חברה מגיעה לבורסה בבוקר, מצלצלת בפעמון ומאותו רגע ניתן לקנות ולמכור את מניות החברה וכך להעלות או להוריד את ערכן.
במצב כזה, במידה והחברה אכן מציעה שירות או מוצר יוצא דופן, המניות יעלו כתוצאה מהסחר ועקרונות היצע וביקוש. לכן במידה וגוף כלשהו הצליח לרכוש את מניות החברה יום לפני ההנפקה במחיר מוזל, יהנה מרווח מקסימלי האפשרי מכיוון שנקודת הפתיחה שלו הייתה אופטימלית.
עכשיו מה עשו במור?
מעשה די גאוני אם אתם שואלים אותנו.
מנהלי ההשקעות של מור השתתפו בהנפקות פרטיות, אותו העיקרון של הנפקה רגילה רק פרטית, המתקיימת רק למשתתפים נבחרים אשר יכולים לרכוש את מניות החברה בהנחה (Discount).
אותן חברות באמת צלחו בבורסה ושיווי המניות עלה משמעותית וכך גם הרווח של לקוחות מור בית השקעות.
אז למה המבקרים כל כך התנגדו?
שאלה טובה, יש לה הסבר חצי הגיוני.
לשם כך נסביר כיצד מחשבים את אחוז התשואה הכולל של מסלול או קופה מסויימת, לוקחים את הרווח שהתקבל בפועל בשקלים בסוף תקופה ומחלקים בסך הנכסים המנוהל בניכוי הפסדים (במידה ויש).
במקרה של מור, טענו המבקרים שמנהלי ההשקעות ניצלו את גודל הקופה בתחילת הדרך (כ-20% מגודלה כעת) וביצעו השקעות בהנפקות פרטיות על מנת לייצר רווח "גדול", כזה שבחישוב תשואה מהווה נתח משמעותי על פני גודל הקופה הקטנה (בזמנו) וכך למעשה יציג אחוז תשואה גדול.
בנוסף טענו המבקרים שהרווח בהנפקות פרטיות מוגבל שכן יש הגבלה על מספר המניות שניתן לרכוש מחברה בתחילת הדרך, לכן, כאשר תגדל הקופה יהיה קשה למנהלי ההשקעות לשחזר את ההצלחה.
כפי שהצגנו בתחילת הכתבה, כיום קרן ההשתלמות של מור השוותה את גודלה לקופה אשר סיימה במקום השני ועדיין הציגה תשואה כפולה ממנה, לכן, ייתכן שמנהלי ההשקעות ביצעו את המהלך הנ"ל מסיבות שיווקיות אבל לנו כמשקיעים אין שום בעיה עם זה כל עוד אנחנו בצד המרוויח.
מבקרים שונים אף הפצירו במשקיעים כבר בינואר שעבר שלא להצטרף למור ואף להוציא את כספם, לכן צריך להיזהר מאוד במתן ייעוץ או שידול קוראים לביצוע פעולה מסוימת, אנו בטוחים שאותו כתב קצת מרגיש לא נעים עכשיו לאור טבלת התשואות.
למי שפספס, מה היתרונות של קרן השתלמות
ברשותכם ניקח דקה מהתשואות של מור ונדבר על המוצר הפנטסטי שנקרא קרן השתלמות ומה אתם יכולים לעשות איתו.
קרן השתלמות ניתנת לרוב לשכירים כהטבה על עבודה טובה או קידום כלשהו, זוהי למעשה קופת חיסכון אלה מפקידים העובד והמעביד מדי חודש ובתום תקופה הכספים שנחסכו בקופה ניתנים למשיכה לחשבון הבנק.
ישנם שלל יתרונות לקרן השתלמות, ראשית היא מתפקדת כ-העלאה בשכר מכיוון שהמעסיק מפקיד לכם לשם כסף נוסף על השכר שלכם, בנוסף ישנה אפשרות לקבל הלוואות על חשבון קרן ההשתלמות בתנאים עדיפים על פני הבנק שלכם.
היתרון הגדול ביותר הוא הפטור החלקי ממס רווחי הון, לקרן ההשתלמות יש תקרת הפקדות אשר פטורה ממס רווחי הון כך שבמקרה שלנו, כל 30.67% תשואה הייתה שלכם (בניכוי דמי ניהול כמובן).
אז רגע, יכול להיות שיש לי פה מינוף אוטומטי? בהחלט כן!.
נפנה רגע לשכירים שבנינו, אתם מפקידים מדי חודש לקרן השתלמות נניח 1,000 ש"ח.
לאותה קופה מפקיד המעסיק פי 2, כלומר עוד 2,000 ש"ח.
כעת יש בקופה 3,000 ש"ח מדי חודש, 36,000 ש"ח בשנה. אשר מנוהלים במסלול מנייתי של מור וכפי שכבר הבנתם, הקופה הניבה תשואה של 30.67%, כלומר 11,041 ש"ח.
מה שאומר, שמתוך הפקדה ראשונית שלכם של 1,000 ש"ח, יש לכם היום 47,041.2 ש"ח.
סיבה מספיק טובה לשלוח מייל לבוס ולבקש קרן השתלמות?
אז מור קרן השתלמות לנצח? מה עושים עם הסוס המנצח הזה?
זאת השאלה הנפוצה ביותר שאנחנו מקבלים בכל פעם שאנחנו רושמים על קרן השתלמות, המוצר אשר ברובו שייך לשכירים שאין להם יותר מדי זמן או סבלנות להתעסק בניהול החיסכון הפנסיוני שלהם ורוצים ראש שקט.
אנחנו לא יכולים להבטיח שמור תמיד תהיה מקום ראשון, אך נוכל להבטיח שבעזרת ניהול נכון וליווי צמוד, אפשר לשמור על הכסף במקומות הראשונים בטבלה כמעט באופן יציב לאורך שנים.
הביצועים של קרן ההשתלמות של מור שברה הרבה מוסכמות וחסמים שהיו למשקיעים שונים, ישנם כאלו אשר האמינו בדמי ניהול נמוכים, מסלולים פסיביים ועוד שלל עצות שמתרוצצות בחוץ וניתנות ללא בסיס.
לשם ההמחשה, גם אם מור היו גובים 5% דמי ניהול (מה שהם לא עושים כמובן), הם עדיין היו מקום ראשון, כך שהשנה באמת עוררה את השאלה מחדש, האם באמת כדאי לנסות לקחת יוזמה ואחריות על ניהול הכספים הפנסיונים, הן בקופת גמל והן בקרן השתלמות?
אנחנו אומרים שכן והקוראים הותיקים שלנו שעשירים קצת יותר בזכותנו מסכימים גם כן 🙂
מקלט מס עם תשואה, למי זה מתאים?
תודות לרכישה של חברת אינטרגמל, כל משקיע יכול ליהנות מניהול ההשקעות של מור More באמצעות אחד ממגוון המוצרים הפנסיונים: קופת גמל, קרן השתלמות, גמל להשקעה, פוליסת חיסכון ועוד. יחד עם זאת, ישנם מאפיינים שונים לכל מוצר ולכן יש להתאימו ככל שניתן למשקיע המתאים.
קרן השתלמות מתאימה בעיקר לעובדים שכירים, כאלו אשר יהנו מהפקדות של כספים נוספים מהמעסיק (הטבה שלא קיימת לעצמאים) זהו למעשה היתרון המכריע לטובת השכירים, שכן שאר ההטבות קיימות לכולם כגון פטור ממס רווחי הון עד התקרה הפטורה, נזילות הכסף וכדומה.
נוסף על כך, לשכירים קל יותר לנהל את כספם במסלולי מניות מכיוון שהם חוסכים לטווח הארוך, כמובן שאי אפשר להבטיח תשואה אך הסתכלות זריזה על ביצועים של קרן השתלמות ותיקה של ילין לפידות מראה שב-5 שנים האחרונות, נהנו המשקיעים מתשואה מצטברת של 60%.
אנו בטוחים במהלך חמשת השנים האחרונות היו ירידות בשוק ההון, אפילו חדות מאוד וזה היתרון של חוסך צעיר שיכול להשאיר את כספו בשוק ההון מספר שנים ולהמתין להתאוששות השוק.
סיכום קצר ועצה חברית
בית ההשקעות מור הציג תשואה יוצאת דופן בכל קנה מידה ובמיוחד בשנה קשה ומאתגרת כמו שנת 2020 שתיזכר כנראה לעוד שנים ארוכות כנקודת מפנה בהרבה תחום בחיינו.
קרן ההשתלמות בניצוחה של מנהלי ההשקעות במור הניבה למשקיעים שלה במסלול המנייתי 30.67% תשואה מצטברת השנה.
אנחנו בלירות שמחים לבשר שקוראים רבים שלנו נהנו ממרבית התשואה הזו מכיוון שביצעו את המעבר כבר בתחילת השנה. מטרתנו היא להציף את המידע החשוב הזה ולעודד אתכם לבצע פעולה אחת קטנה שיכולה להיות שווה לכם לא מעט כסף בעתיד.
במקרה הזה, נמליץ לכולם ובמיוחד לעובדים שכירים (גם כאלו שחל"ת בינתיים) לפנות אלינו על מנת לבדוק התאמה לקרן ההשתלמות של מור בתקווה שבסוף שנת 2021 תסתכלו אחרונה ותדעו שהרווח שלכם גדל בזכותינו 🙂