נכסים בלתי סחירים – להשקיע דרך מוצרים מובנים או דרך השקעות ישירות ?

השקעה ישירה פרוייקט נדל"ן מזמנת משקיעים אשר רוצים לחסוך בעלויות ככל הניתן, אך האם זה בא על חשבון ביטחון כספו של המשקיע? גלו מה הדרך הכי נכונה עבורכם?
נכסים לא סחירים לפוליסת חיסכון
אם רוצים, אפשר גם רק להקשיב 🎧

אין משקיע שלא מכיר את המשפט הידוע " לא שמים את כל הביצים בסל אחד" ולכל אחד יש פרשנות שונה , יש מי שיגיד שפיזור בין ניירות ערך שונים בתיק השקעות אחד זה פיזור מספיק ויש שיטען שחשוב גם לפזר בין מנהלי ההשקעות השונים על מנת לקבל גישות שונות של ניהול. בנוסף על כך יש מי שיראה שילוב של מזומן וניהול כפיזור ויש מי שיפזר בין נדל"ן ושוק ההון.

אין סוף אפשרויות ואין אפשרות אחת באופן מובהק נכונה יותר מהשנייה אך בהחלט יש אפשרות אחת שהיא יותר נכונה מהשנייה עבור כל משקיע.

שכן כל משקיע הוא עולם בפני עצמו שיכול להתמודד עם סיכונים , ירידות או עליות חדות באופן שונה, לכל משקיע יש צפי השקעה לתשואה שונה וכל משקיע מאמין באפיקי השקעה שונים ולכן עבור כל משקיע חשוב לבנות תיק נכסים והשקעות שונה, אך לכל משקיע יש מספר נקודות חשובות זהות כמו נזילות הכספים, פיזור הסיכונים , טווח ההשקעה ורמת הסיכון .

האפיקים המוכרים והידועים לרב הם שוק ההון , שוק הנדל"ן , הלוואות חברתיות והלוואות נדל"ן לתשתיות ויזמים. שילוב של אפיקים אלו נמצא בסבירות גבוהה להצלחה לאורך שנים.

אפיקים אלו כיום נמצאים זמינים להשקעה במספר רב של מכשירים פיננסים , כיום עומדים עבור המשקיעים תיקון 190 או פוליסות החיסכון שיודעות להציע את כל האפיקים האלו תחת מכשיר אחד עם נזילות כמעט מיידית שנעה בין 3 עד 7 ימי עסקים.

ואילו יש משקיעים שיעדיפו לבחור לבצע השקעות ישירות בכל אפיק וגם למשקיעים אלו ניתן לבנות תיק נכסים המכיל פיזור זהה אך בהשקעות ישירות.

ההבדל בין השקעה ישירה והשקעה עקיפה?

אז מה ההבדל העיקרי בין השקעה ישירה לעקיפה בנכסים בלתי סחירים , כמובן שאין הבדל אחד, אך נעמוד על מספר הבדלים מהותיים.

  1. נזילות – ההבדל העיקרי ביותר בין השקעה ישירה להשקעה עקיפה היא הנזילות , מוצרים מובנים כמו פוליסות חיסכון או תיקון 190 מציעים נזילות מהירה ואילו השקעות אלטרנטיביות שונות עובדות לפי מנגנון נעילת כספים בין שנה ל-7 שנים , תלוי בעסקה שהמשקיע בחר.
  2. עליות – עסקות בהשקעות אלטרנטיביות לרב מכילות דמי ניהול גבוהים יותר מהסכום המושקע , כמו כן מרבית הקרנות גובות דמי הצלחה מעבר לתשואת היעד בעוד המתחרים מדברים בסביבת דמי ניהול שלא עולה על 1% .
  3. שילוב תקין ומאוזן של תיק הנכסים – מאחר שהשקעות אלטרנטיביות דורשות רף מינימום להשקעה גבוה יחסית , אזי משקיע שעומדים לרשותו מיליון ₪ , מרבית הפעמים לא יצליח לפזר את תיק הנכסים בין שוק ההון , להשקעה בתשתיות , נדל"ן והלוואות חברתיות וייאלץ לבחור ב-2 אפיקי השקעה לכל היותר.
  4. הטבות מס – השקעה ישירה בנכסים לא סחירים כדוגמת נדל"ן עלולה לגרור תשלומים גבוהים של מסים כאלו ואחרים (מס שבח, מס הכנסה בגין הכנסה משכירות ועוד). מאידך, השקעה עקיפה דרך קופת גמל במעמד תיקון 190 או פוליסת חיסכון בשילוב סעיף 125 ד', יכולה בהחלט להוזיל משמעותית את גובה תשלומי המס הנדרש.

היתרונות והחסרונות של השקעה ישירה ועקיפה?

היתרונות של השקעה עקיפה באים לידי ביטוי בכוח ההמונים , במקום לרכוש יחידה אחת בקרן אחת , תוכלו לרכוש יחידה אחת שמפוזרת כבר למאות השקעות שונות ובכך להגדיל את פיזור הסיכונים ולגדר את עצמכם באופן עבה מאוד.

כמו כן יש מקום בהשקעה עקיפה אין צורך להיות כל הזמן עם יד על הדופק עבור כל השקעה , שכן מנהל הקרן או הקופה יחד עם מחלקת מחקר וסוללת תמיכה בלתי סופית יודעים לבצע ניטור ובקרה ברמה יומית על פיזור ההשקעות לפי חלוקה מאוזנת של רמות הסיכונים שהתבקשו במסלול.

החיסרון בהשקעה עקיפה היא בעיקר חוסר השקיפות ,המשקיע לא חשוף לאילו עסקאות הוא מושקע ואין לו אפשרות להכתיב עבור מנהל השקעות את ההשקעות שהוא היה מעוניין לקחת חלק בהן.

בצד השני יש לנו את ההשקעה הישירה, שם המשקיע אקטיבי יותר, הוא מחליט לאיזה פרויקט הוא נכנס, האם הוא מאמין ביזם או בעסקה.

השליטה עוברת יותר לידיים של המשקיע , באותה נשימה חשוב לזכור כי המשקיע חייב להיות בבקרה כל הזמן ולוודא כי ההשקעה עובדת כמתוכנן.

הנקודות הקריטיות לשים לב בהשקעה ישירה .

אם כבר החלטתם שאתם רוצים לפזר את סך תיק הנכסים גם להשקעה ישירה מבין ההשקעות האלטרנטיביות המוצעות , נסו לשים דגש על פיקוח של הרשות לניירות ערך.

כאשר מדובר בחברה פרטית היא אינה חייבת להציג תשקיף ואין גוף שמפקח על הפעילות הסדירה . נסו להימנע מגופים לא מפוקחים , כיום יש קרנות כמו ארנו קפיטל שמציעות השקעות אטרקטיביות עם תשקיף ופיקוח כנייר ערך לא סחיר תחת הרשות לניירות ערך.

חפשו את "אבא ואמא" של הקרן , ללא השגחה צמודה, חובת ההשגחה היא שלכם מהעסקה עצמה ועד עורכי הדין שמובילים את העסקה , אפילו עד רמת חישוב התשואה הסופית.

כיצד ניתן לבנות תיק השקעות שונה ושילוב של בהתמחויות שונות ?

קיימים מספר דרכים לבנות תיק נכסים מאוזן שמכיל השקעות מסוגים שונים, חשוב להבין כי כל מנהל השקעות או קרן מציעים התמחות שונה ולכן אם אתם מנסים לבנות תיק שיענה על הציפיות שלכם חשוב שחלקי הפאזל השונים שהרכבתם לא יחפפו יותר מידי בהשקעות דומות או בכיוון השקעה דומה בשוק ההון.

לדוגמא אם בחרתם מנהל השקעות שמתחמה בעיקר בחו"ל, חפשו לשלב איתו מנהל השקעות שדווקא מאמין יותר בשוק בארץ.

לחלופין, אם מצאתם לנכון להשקיע בקרן של הלוואות חברתיות אז יהיה נכון לבחור פרויקט נדל"ן טהור, פרופרטיז מבית אלטשולר שחם מציעים עסקאות אטרקטיביות, ולא בהכרח הלוואות נדל"ן .

מתי נכון לעשות את השינוי ,האם אני כמשקיע יכול לתזמן את השוק?

אין זמן נכון יותר לעשות שינוי , במידה ואתם כמשקיעים יודעים שצריך לבצע שינוי כי תיק הנכסים הקיים אינו בנוי ראוי , אין אף דקה אחת לבזבז ולכן יש מקום לבצע את השינוי באופן מידי.

יחד עם זאת חשוב לבחון את הצרכים של המשקיע , טווח ההשקעה ותנאי השוק על מנת לבנות תמהיל שיענה על כל הפרמטרים האלו.

אז מה עושים ?

הדרך היעילה ביותר עבורכם כמשקיעים , היא פשוט למצוא מתכנן פיננסי שמשלב את המוצרים השונים , אל תחששו לשאול את דעתו על פיקוח במוצרים אלטרנטיביים , שילוב של בתי השקעות שונים ולבקש גם שתיים או שלוש אופציות לאפשרויות שונות לפני שינוי התיק הקיים.

הדרך הכי מהירה , תוכל להשאיר פרטים ממש פה ונשמח לבחון עבורכם בניית תיק נכסים יציב, מאוזן , מפוקח וראוי שנתפר כחליפה במיוחד עבורכם.  

מה תמצאו בכתבה

  • פוליסת חיסכון
  • 4 דקות
חברת "הכשרה חברה לביטוח" מציעה ללקוחותיה מגוון מוצרים, בה...
27.01% תשואה.מתקדמים לפוליסת חיסכון ומרוויחים!
כל הזכויות שמורות לאתר לירות
אלפי מבקרים כבר נרשמולניוזלטר המשובח שלנו

הרשו לנו לשלוח לכם מדי פעם עדכונים חשובים הנוגעים לכסף שלכם, בין אם בנושא פנסיה או השקעות מעבר לים.