איזה סוג משקיע אתם? ואילו אפשרויות השקעה מתאימות לכם?

כל משקיע שונה מרעיהו, וכתוצאה מכך גם תיק הנכסים שלהם צריך להיות שונה, אין השקעה גורפת אשר מתאימה לכל אדם ולכן לפני שאתם רצים להשקיע, עצרו ובדקו איזה סוג משקיע אתם
אדם אשר תוהה איזה סוג משקיע הוא
אם רוצים, אפשר גם רק להקשיב 🎧

רבים שואלים את עצמם "מה הוא המפתח להיות משקיע מבריק?" המשקיעים המצליחים ביותר מנצחים בעקביות את השוק לא בגלל שיש להם תזמון מושלם או תקציב בלתי מוגבל של כסף.

הם עושים זאת על ידי זיהוי הנטייה הטבעית שלהם (טובה או רעה) ומשתמשים בשיטות, בפילוסופיות ובאסטרטגיות המתאימות בצורה הטובה ביותר לסוג השקיע שהם.

כמו שאומר וורן באפט, "הצלחה בהשקעה אינה קשורה ל I.Q. מה שאתה צריך זה את הטמפרמנט שיאפשר לך לשלוט בדחפים שמכניסים אנשים אחרים לצרות בהשקעה."

מה הטמפרמנט שלך ?

סביר להניח שיש יותר מאסטרטגיה אחת המתאימה למזג ההשקעה שלכם. כשחקרתם את הנושא, כנראה שאחד או שניים מהם עניינו אותכם יותר מהאחרים.

אבל עד כמה אתם מכירים את עצמכם? האם אתם יודעים מה הסובלנות שלכם לסיכון והפסד? אם בחנתם את אופק הזמן שלכם בהשקעה? באיזו רמה אתם מעוניינים לחקור את המניות שלכם? ובמילים אחרות, מהו הטון שמנחה אותכם בהשקעות שלכם?

המשקיע הזהיר

משקיעים מסוג זה בדרך כלל ירכשו בסופר את אותו מוצר מוכר וידוע למרות שהוא פחות נוצץ ובולט מהאחרים. ירגישו טוב עם תשואה של 1% גם כאשר שאר השוק עלה ב10% אחוזים.

ישקיעו בחברה יציבה ובוגרת עם מעט מקום לצמוח באמצעות מאמצי קיצוץ עלויות, רכישות אסטרטגיות ו / או שותפויות. ובהחלט כאלו שלא מחפשים צמיחה מאסיבית – ומוכנים להסתפק בכמה שנים של תשואות בינוניות בתנאי שלא יפסידו הרבה כסף.

במידה והגדרה זו נכונה עבורכם ניתן להניח שעבדתם קשה בשביל כספכם ומבחינתכם, גם אם זה אומר להפסיד תשואות פוטנציאליות בכותרות, אתם מרגישים הכי בנוח כאשר אתם מגבילים את החשיפה שלכם לסיכון. סבלנות היא הסגולה של ההשקעה שלכם. כמו וורן באפט הגדול, יש לכם את הסבלנות לחכות לחברה איכותית שתציע מחיר אטרקטיבי.

המניות שלך ככל הנראה לא ירשימו אף אחד במסיבת הבריכה הקרובה – אחרי הכל, חברות עם שם גדול, שנמצאות שם מאז ומתמיד מעולם לא היו המסמר של הערב. אבל כשהקונפטי צונח, זה הזמן שלכם לזרוח. אם התיק שלכם היה אורח מסיבה, הוא היה הנהג המיועד: מפוכח אך אמין. זה שמביא אותך לאן שאתה צריך להגיע בלי סיבובים חדים או גלגלים חורקים.

המשקיע האופורטוניסט

המשקיע האופורטוניסט יתפתה לרכוש מותג יקר יותר שתמיד רצה לנסות מכיוון שהוא מוצע ב 20% הנחה באותו היום. המשקיעים מסוג זה ישמחו לראות שאחת החברות שבבעלותם פספסה את יעד הרווחים שלה והיא יורדת ב -30% וכתוצאה מכך, מתאפשר להם לקנות יותר מניות במחיר לוהט במיוחד.

משקיעים מסוג זה תמיד יחפשו חברה חדשה שעוד לא עשתה שם לעצמה (ואולי גם לא קיימת הרבה שנים) אבל יש לה ציפיות נמרצות שאינן מתומחרות במניה. ויהיו מוכנים לספוג כמה תקופות השקעה קשות עד שההשקעה שלכם תתפוצץ כלפי מעלה.

במידה ואתם מצליחים לזהות את עצמכם בשורות אלו, ניתן להגיד בביטחון שנתונים עסקיים חיוביים (למשל, מאזנים חזקים או ניהול טוב) חשובים עבורכם כמו לכל משקיע. אבל אתם מוכנים לחפש את הדברים האלה בחברות קטנות הנמצאות באזורים שבהם משקיעים מעטים אחרים מעזים לדרוך.

בזמן ששאר העולם מקובעים על המותגים הגדולים, אתם בוחרים במתחרים הקטנים והזריזים שלהם. צורת השקעה זו המחפשת את אותם אבני חן מוסתרות דורשת המון מחקר. בגלל גודלן, חברות אלה טסות היטב מתחת לרדאר של העיתונות הכלכלית הסטנדרטית. מצד שני חשוב להבין שכמובן, שלעתים קרובות חברות אלו יכולות להשתנות בפראות ביום מסחר אחד. אבל לכם יש בטן לסיכון מסוג זה, במיוחד בגלל במרדף אחר תשואות גדולות יותר.

אתם יכולים לבנות תיק שמורכב אך ורק מאבני חן נסתרות. אבל סביר יותר להקדיש רק חלק מהנכסים ההשקעה שלכם לטובת החברות הטובות מבין החברות הקטנות – חשיפה שבין 10% ל- 40% מהתיק, תלוי ברמת הנוחות שלכם.

אם המחשבה שתוכלו להפסיד25% ביום אחד מעניקה לכם דפיקות לב, ייתכן שתרצו להקדיש פחות מהתיק למניות אלו.

המשקיע פורץ הגבולות

משקיעים מסוג זה תמיד יחפשו על המדף את המותג חדש לגמרי שמבטיח תוצאות מהפכניות. אין להם שום בעיה אם במהלך ששת החודשים האחרונים נסחרת מניה בתיק ההשקעות שלהם בטווח של בין 10 ₪ ל80 ₪. וכרגע היא נמצאת בסוף הנמוך של הטווח הזה, מכיוון שהם מאמינים שיש לה פוטנציאל להכפיל את עצמה אפילו פי ארבעה.

בהחלט ניתן לקבוע שהמתקן האהוב עליהם בסופר לנד הוא הרכבת הרים !! יחד עם זה הם לא מוותרים לעצמם וחוקרים באופן קבוע את החברות דרך הפרסומים שלה במערכות המסחר, כתבי עת למסחר, ופורומים בענף ועושים ניתוח משלהם בנושא. משקיעים כאלו מחפשים חברה חדשנית – ולעתים גם תנודתית – המאתגרת את הסטטוס קוו ובעלת פוטנציאל לשלוט (או ליצור) נישה עסקית. ומוכנים ללכת עם ההשקעה שלהם יד ביד  – אפילו בזמן שכול אחרים יותרו – אם הם באמת מאמינים שהתמורה לטווח ארוך תהיה גדולה.

אם גם אתם נמנים עם סוג משקיע שכזה סביר להניח שחדשנות מפעימה את ליבכם. כאשר מגפי רקטות בעלי יכולת Bluetooth גבוהה, עם חיבור אינטרנט מהיר יגיעו לחנויות, סביר להניח שאתם תהיו הראשונים בשכונה שתקנו אותם.

במונחים של השקעה, אתם מחפשים חברות המאתגרות את הסטטוס קוו – אלו שלוקחות עסק מבוסס, ממציאות אותו מחדש ובסופו של דבר פוגעות במקור. אפילו טוב יותר מבחינתכם הם אלו שיוצרים שוק חדש לחלוטין למשהו שכולם אפילו לא הבינו שאנחנו לא יכולים לחיות בלעדיו.

חברות אלו נקראות פורעי חוק. ובכל דרך, עסקים אלה מתריסים על הכללים. מדדי הערכה מסורתיים כמו יחסי רווח / ערך וחישובי תזרים מזומנים לא ממש ברי השפעה בארץ של שוברי הכללים. המספרים נראים לרוב מטורפים מכיוון שברחוב פשוט אין כלים להעריך במדויק את היתרונות של חברות אלה.

המעריצים של פורעי החוק האלו מוכנים להשקיע יותר כדי לחקור את היתרונות של החברה מכיוון שהם יודעים שכאשר אחת מהן מכה, זה פוגע ובגדול. כמובן שכאשר הם נשרפים הם נשרפים עד אפר. זה הכלל של איקרוס: אתה לא יכול להמשיך לטוס גבוה יותר ויותר מבלי בסופו של דבר להישרף.

שינוי מהיר הוא שיטת העבודה הנכונה לכם. ואתם חייבים להחזיק מפסק שליטה קרוב ליד. כבעלי מניות אתם צריכים להישאר ערניים ולהיות זריזים מספיק פסיכולוגית כדי להעריך מחדש את השקעה שלכם. בעולם פורעי החוק, גמישות היא חובה.

זה אולי סוג ההשקעה המרגש ביותר שיש. אך הוא נמצא בקשר עם סיכון גדול / תגמול גדול. הטעויות שלכם יעלו לכם. אבל זה הרבה פחות כואב אם תפזרו את הסיכון על ידי השקעה בקומץ של פורעי חוק מהשורה הראשונה.

המשקיע המבולבל..

סוג המשקיע הזה הוא הבעייתי מכולם שכן הוא ממעט להסתמך על נתונים פיזיים ויותר על מגמות כלליות וחיפוש אחר חברות בשווקים מתפתחים בארצות רחוקות. לא מן הנמנע שהוא יסכים לרכוש מותג במחיר סביר ללא תו תקן כל שהוא, אבל כזה שקיבל ביקורות חיוביות מצד הלקוחות האחרים.

ישמח לראות את אחת המניות שלו עולה ב -15%, למרות שאין שום סיבה ברורה לכך, ואפילו לא יטרח לחקור מה גרם לכך .. יותר מסביר להגיש שהוא מסתפק בבדיקה פשוטה של המגזר בו החברה פועלת, ולא מתרגש גם אם חדשות על החברה הספציפית שלו יכולות להיות בעיתית. ולכן הוא מוכן לסבול מתנודתיות שהם מעבר לשליטת הנהלת החברה (למשל תנודות כתוצאות מאסונות טבע או בלגן פוליטי) אם זה אומר לדעתו להיות במקום הנכון ובזמן הנכון.

אם אתם מרגישים שאתם נמצאים באותה הסירה, לא מן הנמנע שגם אתם חווים מרדף אחר הזדמנויות השקעה, אינכם חוששים לדרוך בשטח זר – תרתי משמע. אתם מכירים בעובדה שקצב הצמיחה של הכלכלה המערבית לעומת כלכלות אחרות השתנה. ארה"ב וישראל עדיין יגדלו, אך יש מדינות בהן הזדמנויות הצמיחה הן אסטרונומיות.

"בינלאומי" אינו אסטרטגיית השקעה כשלעצמה. השקעה גלובלית יכולה להיות, ובכן, זרה, ולכן עליכם להיות בנוח עם קצת פחות בהירות מצד החברות שנסחרות ביקום זה. רמת הנוחות שלכם עם שיטות הנהלת חשבונות שונות, חוקי בעלי מניות, סיכוני מטבע ואפילו "סיכון פוליטי" תקבע כמה מהתיק שלכם כדאי להקדיש לחלק הבינלאומי.

המשקיע המשולב

במידה ומצאתם את עצמכם בכול אחת מארבעת סוגי המשקיעים האלו אל תרגישו רע עם עצמכם, אתם לא הפכפכים. אתם פשוט מחפשים מגוון הזדמנויות לגרום לכסף שלכם לצמוח. בליבכם אתם יודע שהשקעה בשוק המניות היא הדרך האמיתית לבנות עושר אשר מכה באינפלציה לאורך זמן.

אבל לפעמים הספקות שלכם מתגברות על הנחישות שלכם להמשיך בדרך. אתם יכולים להיות הססנים, אולי בגלל כמה טעויות השקעה בעבר (כאלו שגרמו לכם להפסיד בגלל איזה טיפ חם שקיבלתם). או שאולי ההתמודדות האחרונה שלכם עם שוק המניות הותירה אתכם בתהייה כמה סיכון אתם באמת יכולים לקחת.

ניסיון העבר שלכם חושף משקיע שמכיר בעובדה שקיים מחיר המגלם הזדמנות האמיתית ומבין שגם מצב שכזה מחייב אותו לקחת על עצמו סיכון כלשהו. סוג המשקיע שאתה מאפשר לך לפזר את ההשקעה שלך במגוון רחב של אפשרויות סטנדרטיות או הרפתקניות.

באשר לכמה להכניס ולאיזה סיר, התשובה הנכונה היא זו שהכי מאפשרת לך לישון טוב בלילה. אל תילחם בנטיות הטבעיות שלך … במקום זאת תחפש השקעות המתאימות לך.

מה תמצאו בכתבה

  • קרן גידור
  • 2 דקות
מינוף השקעות משמש בעיקר בעלי הון לצורך רכישה של נכסים גדו...
כל הזכויות שמורות לאתר לירות
אלפי מבקרים כבר נרשמולניוזלטר המשובח שלנו

הרשו לנו לשלוח לכם מדי פעם עדכונים חשובים הנוגעים לכסף שלכם, בין אם בנושא פנסיה או השקעות מעבר לים.