33% תשואה שנתית עם הנחה בתשלום מס רווחי הון – אירוע של פעם בעשור

זאת לא עוד כתבה על בדיקת זכאות להטבת מס או הבטחת תשואה שרירותית, מדובר באפיק השקעה בפיקוח רגולטורי ודיווח תשואות באתר ממשלתי.
תיקון 190 במור
אם רוצים, אפשר גם רק להקשיב 🎧

כאן נספר לכם על אפיק השקעה מצויין אשר קוראים בדיוק כמוכם בחרו בו בעזרתנו בתחילת השנה וסיימו את השנה עם 33% תשואה והנחה משמעותית בתשלום מס רווחי הון וכל זה התחיל בכתבה רגילה באתר שלנו, ממש כמו זאת. אז על מה כל המהומה? המשיכו לקרוא.

שנת 2020 הייתה מאתגרת מכל הבחינות, אך למרות הפאניקה בשוק ההון, ישנה קופת גמל בסביבה מנייתית אשר מנהלת כ-566 מיליון ש"ח מכספי המשקיעים (עדכני לסוף 2020) והציגה תשואה שנתית יוצאת דופן של 33%. זוהי אינה תחזית או משאלת לב אלה תשואה בפועל שהתקבלה השנה

בנוסף לכך, מבין מאות אלפי המשקיעים שכספם מנוהל בקופת הגמל הזו, ישנם משקיעים אשר זכאים להטבת מס משמעותית אשר מגדילה את הרווח הנקי עוד יותר. אז איך הם עושים את זה? תתפלאו, זה קל יותר ממה שנדמה לכם. 

מה קרה השנה? מאיפה הגיעו 33% תשואה?

אין ספק שאתם כנראה מופתעים מאוד לגלות שיש גוף כלשהו בארץ שהצליח לייצר תשואה גבוהה כל כך בשנה המאתגרת הזאת, במיוחד כאשר אנו שומעים בחדשות סביבנו על עסקים שקורסים ובכלל הפגיעה המשמעותית למשק הישראלי וכמובן גם בעולם. 

יחד עם זאת, בית ההשקעות מור (More), הצליח בעזרת ניהול השקעות יוצא דופן לייצר תשואה חסרת תקדים בעידן הקורונה ללקוחותיהם. 

בית ההשקעות מור (More) מוכר בעיקר למשקיעים ותיקים כגוף בוטיקי בעל אסטרטגיות מתוחכמות לניהול תיקי השקעות, הבעלים אפילו זכה בתואר מנהל קופות הטוב ביותר בשנת 2004. 

בשנה שעברה חברת אינטרגמל נרכשה על ידי מור ולמעשה מיזגה את פעילות ניהול קופות הגמל שלה יחד עם חברת ניהול השקעות של מור. אינטרגמל הציעה פלטפורמה לניהול מוצרים פנסיונים באופן דיגיטלי במסלולים פסיבים, המיזוג המתבקש הזניק את מור במהירות מטאורית לראש הטבלה שכן יכולות ניהול השקעות כבר יש, כל מה שהיה חסר זאת פלטפורמה חזקה לתפעול הפעילות. 

כיום מור מציעים סוגים רבים של מוצרי השקעה במגוון רחב של מסלולים והתמחויות, אחד מהמוצרים הללו, קופת גמל בסביבה מנייתית הניבה את התשואה הגבוהה הזאת והיום אנחנו רוצים לחקור אותה מעט לעומק. 

אין ספק שאנחנו נלהבים והקוראים שנעזרו בנו בדצמבר 2019 לא מפסיקים להתקשר ולכתוב לנו תודה 🙂
אך לאלו מכם שעדיין לא נעזרו בנו, חשוב שיבינו שאנחנו לא הולכים עיוור אחר תשואה גבוהה שכן היא לא המדד היחיד שיש לשקול. 

לכן, ריכזנו עבורכם את הנתונים והנקודות החשובות לגבי קופת הגמל של מור:

היקף נכסים – גיוס מטורף גמישות יוצאת דופן

הנתון הראשון שאנחנו מרגישים חובה להתייחס אליו הוא היקף הנכסים בקופה, מבחינת המשקיע הממוצע ייתכן ולא מדובר ב"דרמה גדולה" אך בעולם הפיננסי קצב גיוס מהיר שכזה לקופה צעירה יחסית אינו דבר של מה בכך. 



חשוב להבין, לכל שקל שנכנס לקופה יש בעלים אשר צריך לקבל שירות מלא, תפעול, שיווק וכו' על מנת להבטיח לו חווית שירות ראויה ותואמת לרגולציה. 

היבט נוסף וחשוב לא פחות הוא ניהול ההשקעות, דמיינו שאתם נמצאים בועדת השקעות של מור ואתם צריכים לקבל החלטות בפתחו של חודש מרץ המאתגר כיצד לנהל ולפזר כ-60 מיליון ש"ח כאשר כבר בסוף מאי אתם נמצאים עם סכום כפול.

אין ספק שהזריזות והגמישות של מנהלי ההשקעות ראויה לשבחים ובמיוחד בסוף השנה כאשר הם הציגו את התשואה הגבוהה ביותר אשר מצביעה על כך שבית ההשקעות הגיע להשאיר חותם בענף הפנסיוני. 

חודש פברואר חסון – הפסד מינורי

אנחנו במערכת לירות מאוד אוהבים נתונים ומחפשים את היוצא דופן, וכך גם בשנת 2020 בהשוואה בין קופות הגמל המובילות במסלולים בעלי סיכון דומה נראה שממוצע ההפסד בחודש פברואר, ממש בפרוץ הקורונה, עמד על כ-(7%-). 

באותו זמן מנהלי ההשקעות של מור הצליחו לנווט בהצלחה יתרה בסערה ואי הוודאות של תחילת המשבר והציגו הפסד מינורי (באופן יחסי) של (2%-). 

אז נכון, אבוי לקורא שלנו שיקבל החלטה על בסיס חודש אחד, יכולים להיות מספר רב של סיבות מדוע מור הפסידו כל כך מעט בחודש פברואר, אך יחד עם זאת, ראוי בהחלט לציין לשבח מכיוון שמדובר בחודש של פרוץ מגפת הקורונה, אירוע חסר תקדים ולכן כל סיבה תתקבל בשמחה. 

איך התשואות נראות על פני כל השנה?

אין ספק שמספר כמו 33% נראה קסום ואנחנו סבורים שחלקכם כבר השאיר פרטים על מנת לבצע שינוי בעזרתנו, אך רגע לפני, בואו ננסה לבחון שוב את הנתונים ברמה חודשית וכך נוודא שלא היו חריגות או תנודתיות מחשידה.

דיברנו לא מעט על חודשים פברואר ומרץ, הם בהחלט לא מייצגים אז נשים אותם רגע בצד וננסה לבחון את גרף התשואה בקופת הגמל המדוברת. 

למעשה זוהי דוגמא מצויינת להתפלגות תשואה חודשית שנרצה לשאוף אליה, הרי זה יהיה לא מציאות לצפות משוק ההון להיות תמיד חיובי ובעלייה לינארית מתמדת ולכן גוף אשר מצליח למזער הפסדים בחודשים מאתגרים לעיתים מקצועי הרבה יותר מגוף אשר מרוויח הרבה אבל גם מפסיד בהתאמה. 

נסביר, תנודתיות תשואה היא קריטית הרבה יותר מהשורה התחתונה לטווח הארוך, אנו נעדיף בית השקעות שידע לייצר תשואה חיובית בינונית וידע לגדר את ההפסדים שלו (כמה שניתן) מאשר גוף שהולך על כל הקופה הן ברווחים והן בהפסדים.  

יציבות כזאת אופיינית בעיקר למסלולים סולידים הרבה יותר ולכן מכיוון שמדובר במסלולי מנייתי של בית השקעות אשר מאופיין באסטרטגית ניהול השקעות ייחודית, אנו בהחלט מתרשמים מאוד לטובה. על אחת כמה וכמה בשנה מאתגרת כמו שנת 2020. 

למי איכפת איך הגיעו התשואות?

ישנם סוגים שונים של משקיעים, כאלו אשר בוחרים בשיטת "שגר ושכח", כלומר בוחנים באופן שטחי את הגוף אשר מוביל את הטבלה בתשואות ואם יש יציבות לאורך זמן והצדקה מקצועית, מבצעים שינוי בתיק וכך שוב לאחר שנה.

הסוג השני, שואף לבחון עם מסרק כינים את צורת ניהול ההשקעות של הגוף המנהל, אין בכך רע, אך חשוב לזכור שמדובר בועדת השקעות אשר אינה בוחרת לפרסם כל צעד וצעד ולכן אתרים שונים בוחרים להזין משקיעים אלו בהססות וחשש. 

בתחילת השנה פורסמו מספר כתבות באתרים שונים אשר מגנים את אופן ניהול ההשקעות של בית ההשקעות מור, ננסה להסביר במילים שלנו מה בדיוק היו הטענות והאם תחזיות המבקרים התגשמו?.

ראשית הבסיס, מטרתו שכל מנהל השקעות בחברת ביטוח או בית השקעות היא לייצר תשואה עודפת לעמיתים שלו על פני כל המוצרים הרלוונטים (תיקי השקעות, קופות גמל, פנסיה וכדומה.. ). לשם כך ועדת השקעות מתכנסת ובוחרת כיצד לפזר את כספי העמיתים בין אפיקי ההשקעה השונים: מניות, אג"ח, נכסים בלתי סחירים וכו'. 

את התשואה שהתקבלה בפועל בסוף תקופה מחלקים ביתרת הנכסים בקופה בניכוי הפסדים (במידה והיו) וכך מקבלים את אחוז התשואה, לכן מנהלי השקעות בגופים גדולים אשר מנהלים מיליארדים, צריכים לייצר תשואה עודפת משמעותית על מנת להתפאר באחוז תשואה גבוה. 

אז מה טוענים שקרה במור? 

ראשית חשוב להדגיש, אין ויכוח על טיב ניהול ההשקעות של מור, מדובר בבית השקעות ותיק אשר מצטיין בתחומו. אך מתוך סך הכסף שהושקע, אחוז ממנו הוסב לטובת הנפקות פרטיות, זהו הצעד שגרם למבקרים להרים גבה. נסביר מדוע, 

הנפקות פרטיות הן לא שונות באופי מהנפקות רגילות, מדובר בחברה פרטית אשר מעוניינת למכור אחוז מסך המניות שלה לטובת גיוס הון, הנפקה פרטית למעשה מעניקה לחברות ומשקיעים נבחרים את הזכות לרכוש מניות בהנחה (Discount), הנחה אשר תגדיל משמעותית את אחוז הרווח במידה והמנייה אכן תעלה לאחר ההנפקה.

יש ברשת דיונים רבים כנגד חוסר ההוגנות של הנפקה פרטית אשר אינה פתוחה לציבור אך אנו לא כאן להביע דעה בנושא, כל עוד זהו צעד חוקי, אין לנו אלה לכבד אותו עד אשר יקבע אחרת. 

ההנפקות הפרטיות שהשתתפו בהם מנהלי ההשקעות של מור אכן היו מוצלחות מאוד, תודות לניסיון העשיר שלהם בשוק ההון. אם כך מה הפריע למבקרים? 

גובה התשואה בהנפקות מוגבל במידה מסויימת, שכן אלו חברות פרטיות שרק יוצאות להנפקה ויש גבול למספר המניות שניתן לרכוש במעמד ההנפקה.

אם נחזור לחישוב בפסקה הקודמת, על מנת להציג אחוז תשואה גבוהה נחלק את התשואה בסך הנכסים בקופה, כאן המבקרים טענו שמנהלי השקעות במור מיהרו להשתתף בהנפקה בזמן שהקופה קטנה יחסית וזאת על מנת להציג אחוז תשואה גבוה. 

יתרה מכך, המבקרים כתבו כבר בינואר שזהו תעלול שיווקי והפצירו במשקיעים שלא יעבירו את כספם לניהול של בית ההשקעות מור, הנה אנחנו שנה אחרי ההצהרה הזאת וזוהי אחת הקופות הגדולות במסלול שלה עם תשואה כפולה מהמקום השני. 

אוקי אז התשואה מעולה, מה הסיפור עם הפטור ממס רווחי הון?

בזכות הרכישה של אינטרגמל, בית ההשקעות מור מציע היום ניהול של מגוון רחב של מוצרים, בניהם: גמל להשקעה, קרן השתלמות, קופת גמל וכדומה. הצעד הזה הנגיש את מור לכל משקיע למעשה בכל סדר גודל או גיל. 

יחד עם זאת, כפי שציינו בתחילת הכתבה, ישנה אוכלוסיה אשר זכאית לנצל הטבת מס אשר מגיעה לה בחוק (פקודת מס הכנסה). אותה הטבה מקנה לזכאים הוזלה משמעותית בתשלום מס רווחי הון (עד 100% הנחה).

הטבת המס הזו ידועה בענף בשמה המקוצר "תיקון 190" , מקורה כמובן בתיקון לפקודת מס הכנסה בחוזר מס 02/2013 שעיקרו הוא לאפשר למשקיעים לבצע הפקדה של כסף הוני (נזיל) לתוך קופת גמל נזילה. 

במסגרת תיקון 190 ניתן להפקיד לקופת גמל מבלי החובה לשריין את אותו הסכום לקצבה עתידית, כלומר המשקיע רשאי למשוך את כספו בכל עת ובגין הרווחים הצבורים לשלם רק 15% מס רווחי הון במקום 25% כפי שמקובל. 

הטבת המס הזאת מדרבנת משקיעים רבים דווקא לבחור מנהלי השקעות איכותיים, כאלו המציגים תשואה דו ספרתית על מנת לנצל את מלוא ההנחה במס. 

איך אדע אם אני זכאי להשתמש בתיקון 190? 

מס הכנסה רשמו את הדרישות בצורה קצת מבלבלת אבל ננסה לפשט כמה שניתן , כמובן שנעבור איתכם לעומק באופן פרטני על מנת לקבוע סופית. 

ראשית הטבת המס פונה לפנסיונרים, כך שעל המשקיע להיות מעל גיל 60. 

בנוסף על המשקיע להציג תלושי פנסיה משולמת בפועל בגובה של 4,500 ש"ח ומעלה. 

מרבית המשקיעים מתבלבלים בסעיף השני, הרי בגיל השלישי יש מגוון רחב של הכנסות ומס הכנסה לא מכיר בכולם כגון קצבת אלמנה, הכנסה מדירה וכדומה. לכן יש לבחון את הנושא היטב עם איש מקצוע ולקבל את האישור זכאות בכתב. 

אלו למעשה שני התנאים המצטברים אשר יקנו לכל משקיע אשר מתאים להם הנחה מיידית בתשלום מס רווחי הון. 

כמה באמת הרוויח מישהו שזכאי לתיקון 190 השנה?

אחרי כל ההסבר הזה, הגיע הזמן לדוגמא אמיתית של משקיע אשר הפקיד 1,000,000 ש"ח בתחילת השנה לקופת גמל במעמד 190 בבית השקעות מור. 

סכום התחלתי : 1,000,000 ש"ח. 

תשואה שנתית:  334,700 ש"ח (33.47%) 

דמי ניהול שנתי: 8,675.5- ש"ח (0.65%)

תשלום מס מופחת: 48,904.11- ש"ח (15%)

סכום בסוף שנת 2020: 1,277,120.39 ש"ח

אלו נתונים שנלקחו מאתגר גמלנט הממשלתי ונאמנים למקור, כלומר ישנם כמעט 600 מיליון ש"ח אשר שייכים למשקיעים שונים שהרוויחו כ-33% תשואה על כספם ונוסף לכך, חלקם אף זכאים להטבות מיסוי. 

כמעט לא יאומן שבמציאות שלנו, משקיע נבון אשר בחר לקחת צעד ראשוני ולפנות אלינו בתחילת השנה, מצא את עצמו היום עם רווח נקי כה גבוה! זהו מספר בהחלט יוצא דופן, במיוחד לשנה מאתגרת מאוד כמו זאת שחווינו כולנו. 

שימו לב שאנו לא מנסים לנבא את העתיד או להבטיח תשואה, שנת 2021 תביא איתה את רכבת ההרים הרגשית שלה ונצטרך להמשיך ולעקוב אחר המתרחש בשוק ההון ולמצוא את האפיק החכם ביותר. 

יחד עם זאת, היה לנו חשוב להציף את המספרים בצורה ברורה כל כך על מנת להניע לפעולה משקיעים אשר קצת זנחו את כספם בצד מתוך מחשבה נדושה: "כמה כבר הפער בין בתי ההשקעות? חצי אחוז?.."

רגע, מאוחר מדי להצטרף לחגיגה?

ממש לא! אנחנו לא יכולים להבטיח שמור תמיד יהיו ראשונים או יציגו תשואה דו ספרתית, אך מה שכן, קוראים שנעזרו בנו הצליחו למקסם את הרווח שלהם בדרך כזו או אחרת. 

בין אם מדובר במור, אלטשולר שחם, אקסלנס, ילין לפידות או בכלל אפיק השקעה אלטרנטיבי. כמעט בכל תקופה ישנה אפשרות לניהול השקעות אופטימלי ואנו צריכים להיות צעד אחד לפני כולם על מנת לייצר את תשואת היעד המיוחלת שלנו. 

סיכום ועצה מכל הלב

מור בית ההשקעות החל לנהל באופן אקטיבי קופות גמל אי שם במהלך 2019, עד לרגע כתיבת המילים האלו, הביצועים של מנהלי ההשקעות במור יוצאי דופן ומעוררי השראה בכל המוצרים ואפיקי השקעה השונים. נוסף על כך, משקיעים אשר זכאים לתיקון 190, נהנים מהגדלה נוספת של רווח בצורה של הנחה בתשלום מס רווחי הון. 

ההבדל היחיד בין משקיעים שהיו שם בתחילת השנה ונהנו מהתשואה הזאת במלואה לבניכם, הוא שהם פנו אלינו.. זה כל מה שנשאר לכם לעשות. בהצלחה לנו! 

מה תמצאו בכתבה

  • קופת גמל
  • 3 דקות
שוקלים להפקיד לתיקון 190? מצוין, אך רגע לפני, בדקו את ההש...
46.19% תשואה.מתקדמים לתיקון 190 מנצחת!
כל הזכויות שמורות לאתר לירות
אלפי מבקרים כבר נרשמולניוזלטר המשובח שלנו

הרשו לנו לשלוח לכם מדי פעם עדכונים חשובים הנוגעים לכסף שלכם, בין אם בנושא פנסיה או השקעות מעבר לים.