דלג לתוכן
3.0Lirot
דלג לתשובה

יש לי תיק השקעות, עדיין אוכל להנות מסעיף 125 ד?

לא. סעיף 125ד לא חל על תיק השקעות, וזו נקודה קריטית: לשון החוק קובעת שהפטור לפי סעיף 125ד' ניתן רק על רווחים המסווגים כ"ריבית". רווחים מתיק השקעות מסווגים כ"רווח הון" ולכן אינם זכאים להטבה.

פוליסת חיסכון היא הפתרון, כיוון שהרווחים בה מסווגים כ"ריבית", למרות שהיא מושקעת בשוק ההון. כדי ליהנות מההטבה, יש להעביר את הכספים הרלוונטיים מתיק ההשקעות לפוליסת חיסכון. שימו לב שמכירת ניירות הערך בתיק לצורך המעבר היא אירוע מס, ולכן כדאי לחשב מראש את המס על הרווחים שנצברו בתיק.

שאלות נוספות

לכל השאלות ←