דלג לתוכן
3.0Lirot
דלג לתוכן

מה עושים עם כספי החיסכון של אדם שנפטר?

מי מקבל את הכסף בקרן פנסיה, בקופת גמל, בקרן השתלמות, בגמל להשקעה, בביטוח מנהלים ובפוליסת חיסכון אחרי פטירה: שאירים, מוטבים או יורשים. איך מאתרים את החשבונות, אילו מסמכים מבקשות החברות שבדקנו, כמה זמן זה לוקח ומה המס.

ביטוח מנהליםגמל להשקעהפוליסת חיסכוןקופת גמלקרן השתלמותקרן פנסיה14דק׳ קריאה
מה עושים עם כספי החיסכון של אדם שנפטר?

כספים שהיו לאדם שנפטר בקרן פנסיה, בקופת גמל, בקרן השתלמות, בקופת גמל להשקעה, בביטוח מנהלים או בפוליסת חיסכון הם לא חלק מהעיזבון, אלא אם נקבע שהם מגיעים לעיזבון (חוק הירושה, סעיף 147). כל חברה משלמת אותם לפי הסדר של אותו מוצר. בקרן פנסיה משלמים קודם לשאירים (בדרך כלל בן או בת הזוג, ילדים עד גיל 21, ילד עם מוגבלות והורה נתמך, לפי תקנון הקרן). רק כשאין שאירים, הכסף שנצבר משולם למוטבים, ואם אין מוטבים, ליורשים. בשאר המוצרים משלמים למוטבים שנקבעו, ואם אין מוטבים, ליורשים לפי צו ירושה או צו קיום צוואה. יוצאים מהכלל כספי פיצויים של מי שנפטר בזמן שעבד: הם משולמים לשאירים לפי חוק פיצויי פיטורים. צוואה מאוחרת שמתייחסת במפורש לקופה מסוימת יכולה לגבור על הוראת המוטבים. את הבקשה מגישים לכל חברה בנפרד, עם תעודת פטירה ומסמכים נוספים.

המדריך מסביר איך מאתרים את החשבונות, מי זכאי בכל מוצר, איך מגישים את הבקשה (למשל קצבת שארים או משיכת כספי פנסיה של נפטר), אילו מסמכים מבקשות החברות, כמה זמן זה לוקח, מה המס ומה עושים אם הבקשה נדחית. את הפרטים של כל חברה לקחנו מהאתר, מהטפסים ומהתקנונים שלה, כפי שקראנו אותם ב-24 באוקטובר 2026. טפסים ונהלים משתנים, ולכן מספר הטופס והמהדורה שמופיעים כאן הם נקודת בדיקה ולא תחליף לטופס העדכני.

איתור כספים של נפטר: מאיפה מתחילים

באתר הר הכסף של רשות שוק ההון אפשר לחפש כספים על שם קרוב שנפטר: האפשרות נקראת "חסכונות על שם קרוב שנפטר", והיא מיועדת גם לחסכונות פנסיוניים וגם לחשבונות בנק. נכנסים לאתר דרך ההזדהות הלאומית. לפי המדריך של האפוטרופוס הכללי באתר gov.il (פרק 8, עודכן ב-17.05.2026), הר הכסף מאתר חסכונות פנסיוניים, פוליסות לביטוח חיים וחשבונות בנק, ואת שאר פוליסות הביטוח מאתרים בהר הביטוח.

מי מקבל את הכסף בכל מוצר

קרן פנסיה

  • עמית מבוטח שנפטר לפני הפרישה: השאירים מקבלים קצבת שאירים חודשית. בתקנון מגדל מקפת אישית (מהדורת מרץ 2025) השאירים הם אלמן או אלמנה, יתום והורה, כל אחד בתנאים שבתקנון (למשל יתום עד גיל 21 או ילד עם מוגבלות, והורה שהיה תלוי בעמית). ידוע או ידועה בציבור נחשבים אלמן או אלמנה בתנאים שבתקנון.
  • עמית שלא היה מבוטח, או ששאיריו אינם זכאים לקצבת שאירים לפי פרק השאירים בתקנון: לפי תקנון מגדל מקפת אישית (סעיף 97) האלמן או האלמנה והיתומים מקבלים קצבה שמחושבת מחלקם בכסף שנצבר.
  • אין שאירים: הכסף שנצבר משולם למוטבים לפי החלקים שנקבעו, ובחלקים שווים אם לא נקבעו חלקים. אין מוטבים: הכסף משולם ליורשים (תקנון מגדל מקפת אישית, סעיף 105).
  • פנסיונר שנפטר: בתקנון מגדל מקפת אישית אלמן או אלמנה של פנסיונר הם מי שהיה בן הזוג בעת הפרישה, כשהקצבה חושבה לפי נתוניו. באתר אלטשולר שחם כתוב ששיעור קצבת השאירים הוא השיעור שהפנסיונר בחר (בין 30% ל-100%). מי שבחר תקופת תשלומים מובטחים ונפטר לפני סופה בלי שאירים: המוטבים, ובהיעדר מוטבים היורשים, מקבלים את יתרת התשלומים בסכום אחד מהוון (תקנון מגדל מקפת אישית, סעיף 50).
  • צוואה: בתקנון מגדל מקפת אישית צוואה נחשבת הוראת מוטבים רק אם היא קובעת במפורש איך לחלק את הכסף בקרן הפנסיה ונחתמה אחרי הוראת המוטבים האחרונה.

קופת גמל, קרן השתלמות וקופת גמל להשקעה: מוטבים או ירושה

  • יש מוטבים: הכסף משולם להם לפי הוראת המוטבים. בתקנונים של אלטשולר שחם (קופת גמל, מהדורה 1.3.2025), אנליסט (קופת גמל, מהדורה 01.07.2024) וילין לפידות (קופת גמל, 26/08/2024) צוואה נחשבת הוראת מוטבים רק אם היא מאוחרת להוראת המוטבים האחרונה, עותק שלה הגיע לחברה לפני החלוקה, והיא אושרה בצו קיום צוואה.
  • אין מוטבים: הכסף משולם ליורשים לפי צו קיום צוואה או צו ירושה. התקנונים האלה מבקשים עותק של הצו שאושר בידי הרשות שנתנה אותו או בידי עורך דין.
  • כספי פיצויים, כשהעמית נפטר בזמן שעבד: הם משולמים לשאירים לפי סעיף 5 לחוק פיצויי פיטורים (בתקנון אלטשולר שחם, סעיף 35.1: כפי שהמעסיק מורה, עם תעודת פטירה, טופס 161 ואישור המעסיק). החוק מגדיר שאירים: בן זוג (כולל ידוע בציבור שגר עמו) וילד תלוי, ובהיעדרם ילדים והורים שעיקר פרנסתם הייתה על הנפטר ואחים שגרו עמו לפחות 12 חודשים וכל פרנסתם הייתה עליו. פיצויים לשאירים שאינם בן זוג או ילד תלוי מופקדים בבית הדין האזורי לעבודה, והוא קובע את החלוקה.
  • כספי פיצויים, כשהעבודה הסתיימה לפני הפטירה: אם העמית היה זכאי להם ולא משך אותם, הם משולמים כמו שאר הכסף, למוטבים או ליורשים (תקנון אלטשולר שחם, סעיף 35).
  • להעביר במקום למשוך: חוק קופות גמל (סעיף 23(א)(2ב)) מאפשר להעביר כסף שמגיע למוטב מקופת גמל לתגמולים, מקופת גמל אישית לפיצויים או מקופת גמל לקצבה שאינה מרכזית, לחשבון חדש על שמו בקופת גמל לקצבה שאינה קרן פנסיה, שאי אפשר להפקיד אליו כסף נוסף. הסעיף לא מזכיר קרן השתלמות. לחלק מהחברות יש טופס להעברה של כספי נפטר לחשבון חדש, למשל הפניקס 300101311 (קופת גמל) ו-300101312 (גמל להשקעה), מגדל 608, הראל 51305.23 וכלל G059 (כלל תמר).

ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון

  • יש מוטבים בפוליסה: החברה משלמת להם. בתנאים הכלליים של כלל לפוליסת "חיסכון פיננסי לעתיד" (1418, מהדורה 08/2024), המוטב יכול לקבל סכום חד פעמי, או במקומו תשלומים חודשיים לתקופה קבועה שנקבעת מראש.
  • אין מוטבים: בפוליסה של כלל (1418, סעיף 15.3) המוטבים הם היורשים החוקיים. אם נקבעו כמה מוטבים בלי חלקים, חוק חוזה הביטוח (סעיף 44) קובע חלוקה שווה, אלא אם הפוליסה קובעת אחרת.
  • ביטוח מנהלים עם כספי פיצויים: החברות מבקשות טופס 161 מהמעסיק או אישור פקיד שומה, וכשהעבודה הסתיימה בגלל הפטירה גם תצהיר שאירים שאומת בידי עורך דין (כך בטפסים של הראל, מגדל, כלל, הפניקס, מנורה מבטחים והכשרה).
  • התיישנות: תביעה לתגמולי ביטוח מתיישנת 3 שנים אחרי הפטירה. בביטוח חיים שנכרת או חודש מ-25.11.2020 התקופה היא 5 שנים (חוק חוזה הביטוח, סעיף 31). הגשת התביעה לחברה לא עוצרת את מרוץ ההתיישנות. רק תביעה בבית משפט עוצרת אותו (סעיף 31א וחוזר רשות שוק ההון 2022-9-2).

כשאין מוטבים והיתרה נמוכה: בלי צו ירושה

לפי חוזר רשות שוק ההון 2017-9-8 (3.5.2017), כפי שהוא מוצג באתרים של הפניקס, מגדל, הראל, אלטשולר שחם וילין לפידות, אפשר לקבל את הכסף בלי צו ירושה ובלי צו קיום צוואה אם מתקיימים כל התנאים:

  • לא נקבעו מוטבים, או שנקבעו כמוטבים היורשים על פי דין (בקרן פנסיה גם אין שאירים).
  • היתרה לא עולה על 8,000 ₪ ביום הגשת הבקשה. הסכום מתעדכן לפי המדד בכל 1 בינואר מאז מאי 2017, ולכן בטפסים יש סכומים מעודכנים, למשל 9,320 ₪ נכון לשנת 2025 בטופס הפניקס 300105002.
  • עברו לפחות 3 שנים מהפטירה.
  • המבקשים הם בן הזוג, הורה או ילד של מי שנפטר.
  • המבקשים חותמים על הצהרה וכתב שיפוי.
  • החברה בודקת מול הרשם לענייני ירושה שלא ניתן צו ושלא הוגשה בקשה לצו.

כספי פיצויים משולמים בדרך הזאת רק אם לא חל עליהם סעיף 5 לחוק פיצויי פיטורים (כלומר העמית לא נפטר בזמן שעבד).

המסמכים שהחברות מבקשות

כל חברה מפרסמת רשימה משלה, והרשימה המלאה מופיעה בטופס שלה. המסמכים שחוזרים בטפסים שקראנו:

  • תעודת פטירה.
  • צילום תעודת זהות של כל מבקש, עם ספח (בתעודה ביומטרית: שני הצדדים). בתביעת שאירים הראל ומגדל מבקשות גם את תעודת הזהות של מי שנפטר עם ספח (במגדל אפשר במקומה תעודת נישואין).
  • אישור ניהול חשבון בנק או צילום המחאה מבוטלת, על שם המבקש.
  • צו ירושה, או צוואה עם צו קיום צוואה, כשאין מוטבים או כשיש צוואה מאוחרת.
  • בכספי פיצויים: טופס 161 או אישור פקיד שומה, ובפטירה בזמן עבודה גם תצהיר שאירים.
  • בקצבת שאירים בקרן פנסיה: טופס תביעה, טופס 101 לכל שאיר, ולידוע או ידועה בציבור החלטת בית משפט או הכרה של הביטוח הלאומי.
  • מסמך רפואי על סיבת הפטירה: בביטוח חיים (כולל ביטוח מנהלים), ובתביעת שאירים בקרן פנסיה במגדל ובכלל, ובהראל כשהפטירה הייתה בתקופת האכשרה. בהראל כתוב שבפוליסת חיסכון לא צריך מסמך כזה.
  • לפי המקרה: צו מינוי אפוטרופוס, צו מינוי מנהל עיזבון או ייפוי כוח. הראל וכלל מבקשות גם טפסי FATCA ו-CRS.

שלב אחר שלב

  1. מאתרים את החשבונות בהר הכסף ("חסכונות על שם קרוב שנפטר"), ובודקים אצל כל חברה אילו מוצרים היו.
  2. מכינים תעודת פטירה. אם אין מוטבים, או שיש צוואה, מבקשים מהרשם לענייני ירושה צו ירושה או צו קיום צוואה (חוק הירושה, סעיף 66).
  3. בוחרים את הטופס הנכון לכל מוצר: בקרן פנסיה יש בדרך כלל ערכה לתביעת קצבת שאירים וטופס נפרד למשיכת הכסף בידי מוטבים או יורשים. בקופות הגמל ובקרן ההשתלמות יש טופס משיכת כספי נפטר. בביטוח חיים יש טופס תביעת פטירה. בהרבה מהטפסים כל מוטב או יורש ממלא טופס נפרד.
  4. שולחים את הטופס והמסמכים בערוץ שהחברה מציינת (הרשימה לפי חברה בהמשך). חלק מהחברות מאפשרות להגיש באופן מקוון, ואחרות דורשות מייל, פקס או דואר. בתביעת שאירים בקרן פנסיה ובתביעה על כיסוי ריסק למקרה מוות בביטוח חיים, אזרח ותיק רשאי להגיש את התביעה בעל פה דרך נציג (חוזר 2022-9-2).
  5. עוקבים אחרי ההודעות. בתביעת שאירים בקרן פנסיה ובתביעה על כיסוי ריסק למקרה מוות, בתוך 30 ימים מהיום שהיו בידי החברה כל המסמכים שדרשה, היא צריכה לשלוח הודעת תשלום, דחייה או המשך בירור, ואחר כך הודעת המשך בירור לפחות כל 90 ימים (חוזר 2022-9-2). בביטוח, תגמולים משולמים בתוך 30 ימים מהיום שהיו בידי החברה המידע והמסמכים (חוק חוזה הביטוח, סעיף 27). כשמושכים כסף מקופות גמל ומקרן השתלמות, חלק מהחברות כותבות 4 ימי עסקים מקבלת בקשה מלאה (למשל הפניקס, הראל, אלטשולר שחם, מור ואנליסט).
  6. אם התביעה נדחית: בתביעת שאירים בקרן פנסיה ובתביעה על כיסוי ריסק למקרה מוות, הודעת הדחייה צריכה לכלול את הנימוקים ואת סעיפי הפוליסה, התקנון או הדין שעליהם היא נשענת. היא צריכה לציין גם את הזכות להשיג לפי הפוליסה או התקנון (כולל חוות דעת של מומחה מטעמכם), לפנות לממונה על פניות הציבור בחברה, ולפנות לבית משפט או לממונה על שוק ההון (חוזר 2022-9-2). בתקנון מגדל מקפת אישית ערעור על דחיית תביעת שאירים בעניין שאינו רפואי מוגש בתוך 90 ימים מהודעת הדחייה.

מועד להגשת תביעת שאירים בקרן פנסיה: הטפסים והאתרים של מיטב, הראל, מגדל, אלטשולר שחם, מנורה מבטחים, אינפיניטי וכלל מציינים 7 שנים מהפטירה. באתר של הפניקס כתוב 7 שנים, ולקטינים 7 השנים נספרות מגיל 18. במנורה מבטחים (ערכה 3164) תביעה שמוגשת אחרי 7 שנים משולמת כקצבה של עמית לא מבוטח. בעמוד תביעת השאירים של הפניקס ובערכה G194 של כלל כתוב שהגשה לקרן לא עוצרת את מרוץ ההתיישנות (בכלל: רק תביעה בבית הדין לעבודה עוצרת אותו). בערכה של כלל כתוב גם שהתקופה מ-7.10.2023 עד 6.4.2024, או עד מועד אחר שייקבע בחוק, לא נספרת.

מס

  • קצבת שאירים: פטורה ממס בחלק שמקורו בתשלומים פטורים, ובשאר החלק עד תקרת הקצבה המזכה (9,430 ₪ לחודש בשנים 2024 עד 2027). שאירים לעניין זה: בן הזוג בעת הפטירה (כולל ידוע בציבור), ילד (כולל ילד מאומץ וילד של בן הזוג) עד גיל 21 או שאינו יכול להשתכר, והורה שכל פרנסתו הייתה על הנפטר ערב פטירתו ואינו יכול להשתכר (פקודת מס הכנסה, סעיף 9(6ו)). בטופס מגדל 485 כתוב שבלי טופס 101 או אישור תיאום מס ינוכה מהקצבה מס מרבי.
  • מענק פיצויים עקב מוות: פטור עד משכורת של חודשיים לכל שנת עבודה, ולא יותר מ-27,520 ₪ לכל שנת עבודה בשנים 2024 עד 2027. מנהל רשות המסים רשאי לפטור גם את העודף (פקודת מס הכנסה, סעיף 9(7א)(ב)). בלי אישור פקיד שומה או טופס 161 חלק מהחברות מנכות במקור מס מרבי (אלטשולר שחם ומנורה מבטחים כותבות 47%). זה ניכוי במקור ולא קביעת המס: את הפטור מבקשים מפקיד השומה.
  • קופת גמל: לפי חוק קופות גמל (סעיף 23(ב2)(2)), לעניין המס בלבד, כסף שמגיע למוטב מקופת גמל לתגמולים, מקופת גמל אישית לפיצויים או מקופת גמל לקצבה שאינה מרכזית, ולא נמשך או הועבר בתוך 3 חודשים מהפטירה, נחשב כאילו הועבר בתום 3 החודשים לחשבון חדש על שם המוטב. הראל ואינפיניטי כותבות בטופס שינוכה מס רווח הון של 25% על הרווח הריאלי במרכיב התגמולים שנצבר מתום 3 חודשים מהפטירה ועד המשיכה. אנליסט כותבת שבשלושת החודשים הראשונים אחרי הפטירה המשיכה פטורה ממס, ושזה לא חל על קרן השתלמות. בכלל, בחשבון לפי תיקון 190, הפטור על הרווחים עד 3 חודשים אחרי הפטירה חל כשהעמית נפטר לפני גיל 75.
  • קרן השתלמות: הפניקס כותבת שכספים שהופקדו עד התקרה הפטורה נמשכים בפטור מלא, כולל הרווחים, ועל כספים שהופקדו מעל התקרה מנוכה מס רווח הון של 25% ריאלי.
  • בכל המוצרים הסכום בטופס הוא לפני מס, והחברה מנכה במקור את המס שהדין מחייב.

איך מגישים בכל חברה

הרשימה כוללת את כל החברות שמופיעות אצלנו בתפריטי המוצרים. את כל הפרטים קראנו באתר, בטפסים או בתקנונים של החברה ב-24.10.2026.

  • הראל: קצבת שאירים בקרן פנסיה: ערכה "ערכה להגשת תביעת שאירי עמית" (קוד מסמך 15780), במייל dimottpds@harel-ins.co.il או בדואר לבית הראל, אבא הלל 3 רמת גן. משיכת כספי נפטר מקרן פנסיה: הגשה מקוונת באתר או במייל pidionnif@harel-ins.co.il. קופת גמל, קרן השתלמות וגמל להשקעה: טופס 51305.22 (01/2026), במייל pidionnif@harel-ins.co.il, בדואר או דרך סוכן, 4 ימי עסקים. ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון: טופס 51324.5 (03/2026), במייל tvioths@harel-ins.co.il, בפקס 03-7348172, ב-SMS 052-3237169, בדואר או דרך סוכן. טלפון: 2735*, ובפנסיה 6416*.
  • מגדל: קצבת שאירים: טופס 485 (01.2025). יורשים בקרן פנסיה: טופס 751 (02.2023), שמיועד ליורשים. שני הטפסים מוגשים דרך "מגדל שלי", במייל makefetclaim@migdal.co.il, בפקס 076-8869264 או בדואר (ת.ד. 3063 פתח תקווה). למוטבים בקרן פנסיה ולתשלומים המובטחים של פנסיונר: מוקד 03-9201010. קופת גמל, קרן השתלמות וגמל להשקעה: טופס 438 (07.2025), במייל mokedge@migdal.co.il, בפקס 03-9201040 או בדואר (עבור: תפעול גמל, ת.ד 3063 קרית אריה פתח תקווה 4951106). ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון: הגשה מקוונת, במייל ptiratviot@migdal.co.il, בפקס 076-8869734 או בדואר (ת.ד. 3063 פתח תקווה). טלפון: 03-9201010.
  • כלל: קצבת שאירים: ערכה G194 (08/2025). בעמוד 2 בערכה כתוב שרק הדואר (כלל, ראול ולנברג 36, ת.ד 58250 תל אביב) או הפקס 077-5556662 נחשבים הגשה, ולא דרך סוכן. בעמוד 1 בערכה ובאתר מופיע גם המייל pension_claim2@clal-ins.co.il. מוטבים ויורשים של פנסיונר: טופס G545 (07/2025), ושל אלמן או אלמנה של עמית: טופס G531 (07/2025), שניהם ליתרת התשלומים המובטחים. העברת כספי נפטר מכלל תמר לחשבון של מוטב: טופס G059 (07/2025), בדואר, בפקס 077-6383190 או במייל tikon190@clal-ins.co.il. לשאר הבקשות בקרן הפנסיה, בקופות הגמל, בקרן ההשתלמות ובגמל להשקעה: מוקד שאירים, מוטבים ויורשים 03-9420447. ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון: ערכת תביעת פטירה (20-1054-0525), הגשה מקוונת, במייל tvilife@clal-ins.co.il, בפקס 077-6383394 או בדואר (ת.ד 37080 תל אביב 6136902). טלפון לתביעות ביטוח חיים: 6564*.
  • הפניקס: במשיכת כספי נפטר (מימוש כספי נפטרים) השלב הראשון הוא בדיקת זכאות: שולחים מסמכים ראשוניים למייל fnx190@fnx.co.il (עד 7 ימי עסקים לפי האתר), ורק אחרי אישור הזכאות מגישים את הבקשה. קצבת שאירים ומשיכה מקרן פנסיה: טופס 300105002 (10-03-26), דיגיטלית, במייל tp@fnx.co.il או בפקס 03-7337942. קופת גמל, קרן השתלמות וגמל להשקעה: ערכה 300106453 (02-11-25) לכספי תגמולים, וערכה 300106440 (11-03-26) לכספי פיצויים, דיגיטלית או במייל gemel_tash@fnx.co.il, 4 ימי עסקים. ביטוח מנהלים: טופס 300105008 (28-05-26), דיגיטלית, במייל th@fnx.co.il, בפקס 03-7337975, בדואר (הפניקס 2 ראשון לציון 7510001) או דרך סוכן. פוליסת חיסכון: מוקד 3455*. טלפון: 3455*.
  • מנורה מבטחים: קצבת שאירים: ערכה 3164 (10.3.2025), במייל yorshim@menoramivt.co.il או בהעלאה לאתר ds.menoramivt.co.il/connect. משיכת כספי נפטר מקרן פנסיה: טופס 3298 (4.1.2026), בהעלאה לאותו אתר. קופת גמל וגמל להשקעה: טופס 3285 (14.7.2022), בהעלאה לאותו אתר. קרן השתלמות: טופס 3286 (11.4.2022), בהעלאה לאותו אתר או במייל yorshim@menoramivt.co.il. יתרה נמוכה בלי צו בקופת גמל ובקרן השתלמות: טופס 3157 (5.1.2023), במייל sherutgemel@menoramivt.co.il. ביטוח מנהלים: מסלול דיגיטלי, במייל tviotlife@menora.co.il, בפקס 03-7608032, בדואר (ת.ד. 927 תל אביב) או ב-SMS ל-050-8085700. פוליסת חיסכון: מוקד 2000*. טלפון: 2000*, מוקד תביעות ביטוח חיים 03-7107680.
  • מיטב: קופת גמל, קרן השתלמות, גמל להשקעה ומשיכה מקרן פנסיה: טופס "בקשה למשיכת כספים ע"י מוטב/יורש" (1.69.11.7.24), בדואר (ת.ד 2442 בני ברק) או במייל. באתר מיטב כתוב gemel-p@mtds.co.il, ובטופס מודפס Gemel-p@Meitav.co.il. קצבת שאירים: ערכה 2.131.4.8.24, ולשאירים של פנסיונר ערכה 2.135.3.8.24, במייל T.P@Meitav.co.il, בדואר או במשרדי החברה בבני ברק. טלפון: 3366*.
  • אלטשולר שחם: קופות גמל, קרן השתלמות וגמל להשקעה: טופס G4001_070726. משיכה מקרן פנסיה: טופס MCN7059_090726. בקרן הפנסיה הכללית ובחשבונות של עצמאים צריך גם טופס הצהרת מוטב למקרה מוות. מגישים במייל sherut@altshul.co.il או בדואר (הברזל 19 א' תל אביב), והתשלום עד 4 ימי עסקים. קצבת שאירים: "ערכת תביעת שארים". בערכה לא מודפסת כתובת הגשה, ולבירור: sherut@altshul.co.il או 5054*. פוליסות החיסכון שנמכרות דרך אלטשולר שחם מונפקות בידי הכשרה (לפי אתר אלטשולר שחם), ולכן התביעה עליהן מוגשת להכשרה.
  • מור: קופת גמל, קרן השתלמות וגמל להשקעה: ערכת משיכה מקופת נפטר, במייל pidion.gemel@more.co.il, 4 ימי עסקים. קרן פנסיה (קצבת שאירים ומשיכה): במייל tviot.pensia@more.co.il, בפקס 03-7554950 או בדואר. טלפון: 4544*.
  • אינפיניטי: קופת גמל, קרן השתלמות וגמל להשקעה: טופס בקשה למשיכת כספי נפטר, במייל Meshichot@infinity.co.il. משיכה של 500,000 ₪ ומעלה מחייבת הגעה למשרד. משיכה מקרן פנסיה: במייל Hakamot.Pensya@Infinity.co.il, בפקס 09-9542020 או בדואר (המנופים 8, ת.ד 2167, הרצליה פיתוח 4672559), 4 ימי עסקים. קצבת שאירים: במייל pensya@infinity.co.il או בדואר. טלפון: 09-9579000.
  • אנליסט: קופת גמל, קרן השתלמות וגמל להשקעה: טופס 1045 (קופת גמל וקרן השתלמות) או 1012 (גמל להשקעה) וטופס הצהרת מוטב/יורש 1002, בדואר (שדרות רוטשילד 46 תל אביב) או במייל anapidyonot@analyst.co.il, 4 ימי עסקים. טלפון הקופה: 03-7147177. פוליסת חיסכון ושאלות נוספות: מוקד השירות של אנליסט 6646*.
  • ילין לפידות: טופס אחד, "בקשה למשיכת כספי נפטר/ת", לקופת גמל, לקרן השתלמות ולגמל להשקעה, בדואר (דיזנגוף 50 תל אביב), במייל meshicha@yl-invest.co.il או בפקס 03-7132325. טלפון: 03-7132323.
  • סלייס: הקופות המסלוליות של סלייס עברו להפניקס ב-1.3.2025, לפי הודעה באתר סלייס מ-02/03/2025. הפניקס מפרטת בעמוד המיזוג שלה ארבע קופות: קופת גמל 11939, חיסכון לכל ילד 11342, קרן השתלמות 11925 וגמל להשקעה 7981. התביעה עליהן מוגשת להפניקס. בקופות בניהול אישי (IRA), שנשארו בסלייס בניהול מורשה, הטופס מוגש במייל service@slice.co.il, בפקס 03-5199559 או בדואר (ת.ד 51714 תל אביב 6777517).
  • הכשרה: ביטוח מנהלים וביטוח חיים: טופס קוד מסמך 6024 (05.2025), דרך אזור הלקוחות באתר, במייל tviot-briut@hcsra-ins.co.il, בפקס 03-5167870 או בדואר (המלאכה 6 חולון). פוליסת החיסכון BEST INVEST: טופס לפדיון חיסכון במקרה פטירה, קוד מסמך 6024 (05.2025), במייל tviot-life@hcsra-ins.co.il, או דרך אתר השירות של BEST. טלפון: 3453*.
  • אי.די.אי (ביטוח ישיר): בפוליסת ישיר אינווסט כתוב באתר שבמקרה פטירה הכסף עובר למוטבים שנקבעו בפוליסה. מוקד השירות הכללי: 03-5555555.
  • איילון: לא נבדק. פנו למוקד השירות של איילון.

מדריכים קשורים

אפשר להשוות מוצרים בעמודי קרן פנסיה, קופת גמל, קרן השתלמות, גמל להשקעה, פוליסת חיסכון וביטוח מנהלים. המידע כאן הוא הסבר כללי על הכללים ועל נוהלי החברות, ולא ייעוץ משפטי או פנסיוני.

מדריכים נוספים

לכל המדריכים ←
מדריך עדכון ושינוי מוטבים בגמל להשקעה

מדריך עדכון ושינוי מוטבים בגמל להשקעה

איך מגישים בקשה לשינוי מוטבים בקופת גמל להשקעה, אילו פרטים צריך להכין ואיך מוודאים שהשינוי נקלט במערכת, שלב אחר שלב.

גמל להשקעה6 דק׳
קראו
ניוד קרן השתלמות: איך מעבירים את הקרן לחברה אחרת

ניוד קרן השתלמות: איך מעבירים את הקרן לחברה אחרת

מדריך ניוד קרן השתלמות: מה התקנות קובעות על ותק, ניוד חלקי והלוואה פתוחה, השלבים והזמנים מהבקשה ועד העברת הכסף, איך מבטלים, ומה מבקשות החברות המנהלות.

קרן השתלמות12 דק׳
קראו
איך לנייד קופת גמל להשקעה?

איך לנייד קופת גמל להשקעה?

מדריך ניוד קופת גמל להשקעה: איך מגישים בקשה בחברה המקבלת, תוך כמה ימים הכסף עובר, ניוד חלקי, מתי אי אפשר לנייד, מה עם המס ואיך מבטלים.

גמל להשקעה11 דק׳
קראו
משיכת כספים מקרן הפנסיה במנורה מבטחים: מתי מותר, גם בלי סיום עבודה

משיכת כספים מקרן הפנסיה במנורה מבטחים: מתי מותר, גם בלי סיום עבודה

איך מושכים כסף מקרן הפנסיה של מנורה מבטחים: מתי מותר לפי התקנון, מה אפשר למשוך בלי לסיים לעבוד, הגשה באזור האישי או בטופס 3180, אילו מסמכים מצרפים, כמה מס מנכים ותוך כמה ימים הכסף מגיע.

קרן פנסיה10 דק׳
קראו