דלג לתוכן
3.0Lirot
דלג לתשובה

האם עובד שכיר יכול לבחור את קרן ההשתלמות?

כן, בהחלט. זכות הבחירה בקרן ההשתלמות שתנהל את כספכם נמצאת באופן מלא בידיכם, העובדים, וזו זכות חוקית שמעוגנת בסעיף 20 לחוק קופות הגמל. אפשר להפעיל אותה בכל עת, גם אחרי שכבר התחלתם לעבוד. גם אם המעסיק הגדיר קרן השתלמות ברירת מחדל בגוף מסוים, אתם רשאים להודיע לו באיזו קרן בחרתם, והוא מחויב להפקיד את הכספים לשם. המעסיק גם לא רשאי להתנות את ההפקדות בהצטרפות לקרן מסוימת, או לתת לכם לבחור רק מתוך רשימה סגורה של קרנות. קרן ברירת המחדל נכנסת לתמונה רק אם לא הודעתם על בחירה משלכם. שימו לב שהנחה בדמי הניהול שהמעסיק השיג בהסדר הקבוצתי לא תמיד חלה בקרן אחרת, ולכן כדאי לבדוק כמה תשלמו בקרן שבחרתם. כדי לקבל החלטה מושכלת, מומלץ להשתמש בכלי השוואת קרנות השתלמות.

שאלות נוספות

לכל השאלות ←