אפשר להצטרף לכלל פנסיה אונליין או בטופס G198_A. כאן מה ממלאים, מתי מצרפים ספח ואילו טפסים נפרדים צריך.
קרן פנסיה3דק׳ קריאה
בקרן כלל פנסיה אפשר להצטרף אונליין באתר או בטופס נייר. ההצטרפות לקרן פנסיה של כלל מחייבת כמה החלטות לפני החתימה: מסלול ביטוח, מסלול השקעה, ואם מוותרים על כיסוי ביטוחי, גם צילום תעודת זהות עם ספח פתוח. הצהרת בריאות אצל כלל היא טופס נפרד, ומינוי מוטבים גם כן.
מה מכינים לפני שמתחילים
תעודת זהות. אם מוותרים על כיסוי ביטוחי, מצלמים אותה עם ספח פתוח.
החלטה איזה מסלול ביטוח ואיזה מסלול השקעה מתאימים לכם.
שכירים: שם המעסיק. עצמאים: פרטי תשלום ושיעור התגמולים הקובע.
הצטרפות לכלל פנסיה בטופס: מה ממלאים
הקרן נקראת כלל פנסיה, וקוד הקרן הוא 1/170. הצטרפות אונליין נעשית באתר של כלל. כך נראית הדרך בטופס:
מוצאים את "טופס הצטרפות לקרן פנסיה" (G198_A, 05/2025) ומתחילים בפרטי הקרן ובפרטים האישיים.
מסמנים את מעמד התעסוקה: שכיר, עצמאי, שכיר בעל שליטה או עצמאי שמפקיד דרך מעסיק.
סוגרים מסלול ביטוח ומסלול השקעה. בטופס האחיד, בלי בחירה מסלול ההשקעה מותאם לגיל.
אם מוותרים על כיסוי ביטוחי, מוסיפים צילום תעודת זהות עם ספח פתוח.
שולחים את הטופס לחברה, ומסדירים תשלום ראשון או התחייבות של המעסיק.
הטופס של כלל: טופס הצטרפות לקרן פנסיה, קוד קרן 1/170
הצהרת בריאות ומוטבים: שני טפסים נפרדים
הצהרת הבריאות אצל כלל היא טופס נפרד, והיא "בכפוף לשיקול הדעת של החברה המנהלת". בתקנונים של כמה חברות שקראנו, חברה רשאית לערוך חיתום רפואי, ואז היא יכולה לדחות את הבקשה או להחריג מצב רפואי שהתחיל לפני ההצטרפות. מינוי מוטבים נעשה בטופס נפרד, ואפשר למסור אותו כבר בהצטרפות. איך ממנים ומעדכנים מוטבים: במדריך עדכון מוטבים בקרן פנסיה.
כמה זמן זה לוקח
בתקנונים של כמה חברות שקראנו, החברה מאשרת או דוחה בתוך 14 יום מקבלת הבקשה. אם יש חיתום רפואי, עד 90 יום מהבקשה.
חסרים מסמכים? לפי החוזר והתקנונים שקראנו, החברה מודיעה בתוך 14 ימי עסקים מקבלת הטופס.
לפי חוזר ההצטרפות של רשות שוק ההון, הודעת הצטרפות מגיעה בתוך 10 ימי עסקים, ובה שם הקרן, מסלולי הביטוח וההשקעה ודמי הניהול.
לפי חוזר ההצטרפות של רשות שוק ההון, דחייה שאינה בגלל חיתום רפואי מגיעה בכתב עם נימוק, בתוך 14 ימי עסקים. אפשר להגיש תלונה ליחידה לפניות הציבור ברשות שוק ההון, עם שם, תעודת זהות, כתובת, טלפון, מייל ופרטי הקרן. שירות לקוחות של כלל: *5454.
שאלות נפוצות
צריך לצרף ספח לתעודת הזהות?
לפי הטופס של כלל, מצרפים צילום תעודת זהות עם ספח פתוח כשמוותרים על כיסוי ביטוחי.
הצהרת בריאות היא חלק מהטופס?
לא, אצל כלל זה טופס נפרד, והוא תלוי בשיקול הדעת של החברה המנהלת.