דלג לתוכן
3.0Lirot
דלג לתוכן

איך מבקשים הלוואה מביטוח מנהלים במנורה מבטחים

במנורה מבטחים מבקשים הלוואה מביטוח מנהלים מצוות ההלוואות, בדוא"ל או בפקס. כאן הסכומים, הריבית ומה החוזה מאפשר לחברה.

ביטוח מנהלים2דק׳ קריאה
איך מבקשים הלוואה מביטוח מנהלים במנורה מבטחים

במנורה מבטחים הכול מתנהל מול צוות ההלוואות, בדוא"ל או בפקס, ובעל הפוליסה חותם גם הוא על החוזה. בעלון "הלוואה לכל מטרה במנורה מבטחים" (ינואר 2025) יש שורה מיוחדת לביטוח מנהלים, בלי עמלת פתיחת תיק ועם פירעון בכל עת בלי קנסות. כך מבקשים הלוואה מביטוח מנהלים במנורה מבטחים.

איך פונים לצוות ההלוואות

  1. כותבים אל loan_team@menora.co.il ובודקים זכאות ותנאים.
  2. בוחרים מסלול החזר: שפיצר או גרייס. בגרייס התשלומים נדחים עד 12 חודשים, והריבית של התקופה מתווספת לקרן.
  3. שולחים את המסמכים ופניות נוספות לאותו מייל, או בפקס 072-2247583.
  4. חותמים על חוזה ההלוואה. בביטוח מנהלים חותם גם בעל הפוליסה.
טבלת ההלוואות בעלון הלוואה לכל מטרה של מנורה מבטחים, עם השורה ביטוח מנהלים ותגמולים לעצמאים והמייל של צוות ההלוואות
מתוך העלון "הלוואה לכל מטרה במנורה מבטחים", ינואר 2025: הטבלה ותהליך ההצטרפות

כמה אפשר לקבל ובאיזו ריבית

  • שפיצר: עד 30% מכספים לא נזילים ועד 78% מכספים נזילים. מינימום 5,000 ₪.
  • גרייס: עד 30% מכספים לא נזילים ועד 68% מכספים נזילים. מינימום 30,000 ₪.
  • ריבית: 3% ועוד הצמדה למדד בפוליסות משתתפות ברווחים, 5% ועוד הצמדה למדד בפוליסות מבטיחות תשואה.
  • בחלק ממסלולי ההשקעה, למשל מניות, אג"ח ממשלות ועוקבי מדדי מניות, ההלוואה מוגבלת ל-48% מהכספים הנזילים.

לביטוח מנהלים לא מופיעה בעלון הלוואת בלון. התנאים בעלון נכונים למועד הפרסום.

מי זכאי

תקופת ההלוואה היא 12 עד 83 חודשים, ולא אחרי תום תקופת הביטוח. צריך להיות בלי חוב בהלוואות קיימות או קודמות, עם חיווי אשראי תקין, ובלי עיקולים בפוליסות.

מי שמעדיף לא להתחיל לבד מול הצוות יכול לעבור על הבקשה עם מתכנן פיננסי של לירות.

מה החוזה מאפשר למנורה לעשות

לפי חוזה ההלוואה (5006, 11.2024, פוליסות משתתפות ברווחים), החברה רשאית לדרוש שטר חוב עם ערב אחד או שניים. אם שני תשלומים רצופים לא שולמו יותר מ-31 ימים, היא רשאית להעמיד את היתרה לפירעון מיידי, אחרי התראה בכתב של 21 ימים. סעיף 9א מונה עוד מקרים, בהם בקשה למשוך כספים מהפוליסה, תום תקופת הביטוח, בקשה לקצבה והגשת תביעה במקרה מוות.

משיכה, קצבה והעברה

לפי הנספח "סטטוס" (534, 07/2026), סעיף 31, במשיכה או כשמתחילה הקצבה יתרת ההלוואה מנוכה, ואין העברה לקופה אחרת כל עוד יש יתרה. את הכללים של כל החברות תמצאו במדריך להלוואה מביטוח מנהלים.

שאלות נפוצות

אפשר לפרוע את ההלוואה מוקדם?

לפי העלון, בכל עת וללא קנסות.

מנורה מבטחים חייבת לאשר?

לא. לפי סעיף 31, החברה רשאית להסכים לכולה, לחלקה או לסרב.

עוד מדריכים של מנורה

הפרטים לפי העלון (ינואר 2025), חוזה ההלוואה ותנאי "סטטוס" של מנורה מבטחים, כפי שנקראו ב-24.10.2026. עוד טפסים: כל הטפסים של מנורה.